Goed om te weten

-

GOED OM TE WETEN

Bij het piercen maak je een wondje in de huid. Het is belangrijk dat dit gebeurt met de juiste (steriele) materialen en de juiste sieraden. Ook de maten zijn van groot belang. Is dit alles niet goed op elkaar afgestemd, dan krijg je een piercing die nooit kan helen en genezen. Als je een piercing laat zetten gaat deze niet zomaar ontsteken, mits hij natuurlijk verantwoord gepierced is. Als er een ontsteking ontstaat komt dat meestal omdat je er -bewust of onbewust- niet goed mee om bent gegaan. Houd je daarom altijd goed aan de verzorgingsvoorschriften die je van ons meekrijgt. Voor een onderzoek in het ziekenhuis moet je piercing er soms uit; vaak mag je er dan een kunststof sieraad indoen. Bij een zwangerschap biedt een flexibel staafje uitkomst.

Een net geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval, of heb je twijfels, neem dan contact met ons op. Tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet worden verwijderd, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar. Scheefgroei of uitgroei van een piercing gebeurt helaas heel af en toe. Dit is overmacht:wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Ons doel is om zo goed mogelijk volgens de norm van de GGD te werken. Hygiëne staat bij ons op de eerste plaats. Verder werken we alleen met materialen die steriel verpakt zijn, en naalden worden bij ons maar eenmalig gebruikt. Het steriliseren gebeurt in een door de GGD goedgekeurde autoclaaf.

Tot slot nog een aantal niet onbelangrijke zaken. Goed om te weten:

Er wordt altijd gekeken of de plaats die je wilt laten piercen geschikt is; het kan dus gebeuren dat we je op bepaalde plaatsen niet kunnen piercen.

Niet elk sieraad is door zijn vorm geschikt om bij het zetten te kunnen gebruiken. Het kan dus voorkomen dat je aanvankelijk gezette sieraad niet je eerste keuze is. Uiteraard kan je het, na de genezingsperiode, vervangen.

ONZE HUISREGELS

 

  • Piercing Bergeijk werkt met volgens de geldende regels van de G.G.D.
  • Wij werken alleen op afspraak.
  • Balletjes die schroefbaar zijn, kunnen losraken. Controleer deze dan ook regelmatig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verlies ervan.
  • Wij zetten geen piercing als er sprake is van alcohol- of drugsgebruik.
  • Op steentjes die los raken kunnen wij geen garantie geven.
  • Wij zetten alleen piercings van titanium, uit onze eigen collectie.
  • Heb je klachten zeg het ons, ben je tevreden zeg het voort!

Heb je vragen? Neem contact met ons op! Goed om te weten